Máte po náročném pracovním týdnu konečně trochu času, abyste si uvařili klasické české jídlo? Přinášíme Vám recept na výtečnou rajskou omáčku!
Rajská omáčka:
Suroviny:
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 cibule
směs kořenové zeleniny (celer, mrkev)
rajský protlak dle libosti
pepř, skořice, bobkový list
cukr, sůl
Postup:
1. Na másle zpěníme najemno nasekanou cibulku, přisypeme kostičky kořenové zeleniny a orestujeme.
2. Přisypeme koření se solí.
3. Zalijeme protlakem a vývarem. Zahustíme moukou důkladně rozmíchanou v troše vody.
4. Vaříme, dokud není zelenina měkká. Poté rozmixujeme ponorným mixérem.
5. Omáčku lze zjemnit trochou smetany.
6. Podáme například s plněným paprikovým luskem a bramborem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na omáčky